Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2011 18:56 - Мъжете питат къде са истинските жени?
Автор: newlogic Категория: Тя и той   
Прочетен: 7768 Коментари: 19 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Наскоро с колегите си говорихме за дефицита на жени. Не, не говоря за напудрените чалгарки, а за онези, които вече почти не се намират. Сещате се. Истинските жени! Няма ги и скоро не знам дали ще ги има. Отидоха си времената, в които ще видиш жена да се отнася добре с теб и в същото време да си спокоен, че го прави, защото просто е такава по природа.

Дойдоха онези времена, в които - когато жена се отнася добре с теб, си или под тежката гилотина на: "Нали знаеш колко те обичам?", принуден да й купиш нещо, или по-скоро си принуден да се съмняваш в това поведение. Вече не може да се обърнеш към нея и спокойно да си помислиш, че няма да те излъже, няма да ти забие нож в гърба и за нея си нещо повече от "просто поредния".

Истината е, че просто изчезнаха и свестните мъже. Изписаха се купища материали относно къде се дянаха свестните хора и ще се върнат ли някога. Някои започнаха да търсят причината в самите тях. Преди време четох материал, в който авторката просто реши да сложи под ножа всичко що е "жена", включително и себе си. Започна да хули всичко женско, всичко, на което всеки мъж плакне очи. Обвини се, че жените са виновни, че свестните мъже изчезнаха. Е, драги дами, според мен и ние мъжете се обвиняваме, че също имаме пръст в това да изчезнат истинските жени. В крайна сметка, както бабите казват, каквото повикало, такова се обадило.

Всеки си има ясна представа защо се започна тази любовна и сексуална война между половете. Защото просто ни се накърнява самото его. Спомняте си старите дискотеки, където (не) се пускаха деца под 18 години. Спомняте си и замирисалите чичковци по масите, с паричките, "милионерчетата", които като видеха малко момиченце, неволно пуснато в задушната дискотека, се лепяха за нея като мухи на мед. Почерпят я питие, плеснат я леко по дупето - и хайде от малка я научават на грешното. А тя решава да опита пак и пак, да види, аджеба, колко чичковци ще ме почерпят тази нощ. Постепенно цялото й мислене се изопачава и тя става тази, за която пеят в песните, онази, за която мъжете припадат. Поне за такава вече се има, изскочила от ценностите на онези чичковци, които превърнаха невинните момичета в долни лъжкини.

Точно те виждаха малките момичета като даденост, като нещо само за вечерта. И мигновено женското мислене започна да щрака по същия начин. Не са били само чичковците, имало ги е и онези левенти, в които момичетата се влюбваха. И когато разбраха, че за тези юнаци, са нищо повече от просто секс, разбитите невинни женски сърчица, започнаха да кроят пъклени планове. Започнаха да мислят по същия този начин, по който си мислеха тези, които ги нараниха. Женското сърце не е толкова наранено, колкото е наранено егото, което споменах. Гордостта на една жена, независимо на каква възраст се е сблъскала с жестоката реалност. И нищо неподозиращите мъже и момчета отнасят целия гняв, който себеподобните им подклаждат.

Дали ние мъжете сме били първите, които сме сложили началото, дали е било обратното, няма значение. Самата гордост, самото его на един човек, независимо от пола, не му позволява да остави нещата незавършени. Затова и идва времето не отмъщението. Дори да не е на същия човек, който го е наранил, той ще продължава да мачка следващите. От този факт, може лесно да заключим, че повечето хора нямат никаква воля и се осланят на първичното. Наранен си, търсиш избавление, главата ти е каша и решението ти е, че някой трябва да си плати.

Много жени са ми споделяли, че не са усетили как това, че един човек ги е наранил, е превърнало съществуването им в безцелна тъга, което чат-пат опровергават с цитати от Кари Брадшоу или някакъв друг източник на тъпотии. Сякаш това е истинското, всичко друго е лъжа. Онези, които могат да контролират това първично усещане са много по-наясно със себе си и продължават да чувстват нуждата от някого - и не се напрягат да си губят времето в подобни истории. Желаят да продължат съществуването си без да се налага да го променят до такъв предел.

Истинските жени! Истинските мъже! Те са там, някъде. Не е тяхното време. Не са на мода. Те са минало. Докато си бъбрим с колегите, тези, които не случайно не могат да си намерят мястото, но удържаме фронта, се питам дали ще дойде времето, в което и ние ще се предадем. И ще кажем майната му на всичко, ще загърбим нравите си, ще загърбим сегашното си съществуване и ще живеем първично, както голямата част от нашите колеги, роднини, приятели и познати? И ако дойде, колко от нас ще останат, колко от нас ще бъдат верни на това, което са?

n0ax

Източник: www.vipzona.bg
webcafe.bg




Гласувай:
14



1. injir - Sorry! Veche sym minalo.:)
27.07.2011 19:23
Sorry! Veche sym minalo.:)
цитирай
2. liliyanaandreeva - Софи Маринова
27.07.2011 19:35
е свободна!
цитирай
3. анонимен - pipinana
27.07.2011 19:43
TUK ima EDIN prekrasen maj kogoto obi4am
цитирай
4. vesever - Истината е, че самото ни общество е ...
27.07.2011 20:26
Истината е, че самото ни общество е вече така устроено, че да отхвърля "истинските" ценности и хората, които ги носят, се превръщат в неразбрани самотнци. Който, обаче, държи да опази сърцето си чисто от заливащата ни помия...има начин. Но има и цена, която да плати...
Въпрос на приоритети е.
Сетих се за един филм, Гатака, много ми беше харесал. Интересна и точна "илюстрация" за истинските и фалшивите...
цитирай
5. newlogic - 1. injir
27.07.2011 23:03
Жалко :)
цитирай
6. newlogic - 2. liliyanaandreeva
27.07.2011 23:04
Ок, ще и званнем на кака Софка!
цитирай
7. newlogic - 3. анонимен - pipinana
27.07.2011 23:04
Предполагам, че това не съм аз! :)
цитирай
8. newlogic - 4. vesever
27.07.2011 23:08
Да, така е! Трудно е в днешно време, за такива хора като мен, които живеят между миналото и настоящето.
Всеки ден си задаваме въпроса, дали си заслужава да се променяме толкова много?
Може би е по-добре да се оставим да плуваме по течението и да оставим промяната за по-младите. Не че аз съм толкова стар, но вече започна да ми омръзва да се променям :)
цитирай
9. анонимен - Лиса
28.07.2011 00:34
Ако мислиш, че това което притежаваш те прави по-различен, но и стойностен човек, дали си струва да ставаш коравосърдечен, безсърдечен, да се отнасяш с присмех към другите, да унижаваш, да завиждаш, да пренасочваш качествата си към материални ценности и да станеш лицемер. Всеки има избор в този живот. Все пак е един. Но едва ли си заслужава да се продадеш на Дявола, само и само да останеш без твоето собствено Аз. Грешка ще е да се оставиш на течението да те носи. Човек върви с принципите си и ако реши да ги променя, би трябвало да стане толкова различен, че да не остане нищо от онова което е бил. Или може би да се пренасочи към нещо полезно, което може да го изгради като личност, която другите уважават и ценят. Последните думи колкото и да са лирични или както се изразяват някои "чалга", все още днес, има хора, които биват уважавани за това което са. Естествено те не трябва да бъдат мижитурки, а да знаят какво в крайна сметка искат. Едно такова незнание винаги ги поставя на кръстопът. Изградената личност, знаеща ползата от собственото си съществуване би била полезна не само за себе си, но и за обкръжението с което е заобиколена, както и да е наясно с маската на съвременния свят.
цитирай
10. newlogic - 9. анонимен - Лиса
28.07.2011 00:49
Да, права си. Аз точно това си мислех последните няколко дни. Че трябва да се отдадем на това, което обичаме да правим и което ни се отдава, да се развиваме в тази посока, да увеличаваме знанията и опита си, по такъв начин бихме постигнали нещо голямо и велико, което да ни донесе удовлетворение.
Ако се лутаме насам -натам, накрая ще се окаже , че само си губим времето и не вървим на никъде.
цитирай
11. анонимен - янчеффф не е мъж, а е блогерката с...
28.07.2011 08:30
янчеффф не е мъж, а е блогерката соухат
цитирай
12. melina26 - А къде са истинските мъже? Май...
28.07.2011 11:33
А къде са истинските мъже?
Майтапче.
цитирай
13. newlogic - 12. melina26
28.07.2011 11:58
Истинските мъже са рядкост, но все още се намират :)
цитирай
14. анонимен - Е, нЕма!
28.07.2011 11:58
Отдааааавна си тръгнахме.
цитирай
15. newlogic - Накъде тръгнахте?
28.07.2011 12:05
Накъде тръгнахте?
цитирай
16. asthfghl - ...
28.07.2011 18:43
Ей, голямо рИване падна. Какво стана, какво се случи, къде сбъркахме, олеле.

Я да се стегнем, а? От цялото хленчене напоследък взе да ми дотяга.
цитирай
17. анонимен - Лиса
28.07.2011 18:57
до 10. newlogic - Сигурно си имаш на представа, че си много прав. С теб съм и абсолютно съгласна, че както да намери човек себе и да търси допълване като обществена нагласа, би било особено рационално и един много умен похват в днешно време. Хем да не губиш себе си и променяш нещо, само защото "всички правят така", и същевременно да не загубиш собственото си достойнство, като не те касае израза "Не ми пука!". А аз си мисля, че на много хора им пука, но си затварят очите само защото да не ги помислят, че не вървят натам накъдето върви стадото. Точно това не е задължително. Затова сме различни и не си приличаме. Ако се уеднаквим губим същността си. Приликите никога не са от полза, а в една разлика винаги има нещо, което кара да се замислиш, прецениш, оцениш. Желая ти УСПЕХ!!!
цитирай
18. newlogic - 17. анонимен - Лиса
28.07.2011 20:43
Благодаря!
цитирай
19. neutral - Манджайна номер две. Като се зач...
01.08.2011 17:58
Манджайна номер две. Като се зачетох си помислих, че някой с топки е писал. Объркал съм се.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: newlogic
Категория: Тя и той
Прочетен: 785525
Постинги: 181
Коментари: 1188
Гласове: 1312
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930