Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2010 13:41 - Уиндоус е боза
Автор: newlogic Категория: Музика   
Прочетен: 4854 Коментари: 14 Гласове:
2

Последна промяна: 10.03.2010 13:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Ето това е култова песен и поздрав за Доричела, на която и се налага да работи с Уиндоус 98 през 2010. Да живее електронната революция в България!!!!





Тагове:   боза,


Гласувай:
2



1. dorichela - хахахаха, искрено благодаря! :...
10.03.2010 13:45
хахахаха, искрено благодаря! :):):) Ще мога да си чуя поздрава довечера, когато се прибера при Уиндоус ХР!! :):):)
цитирай
2. newlogic - :)
10.03.2010 13:46
enjoy
цитирай
3. анонимен - да си модерен е женско и в този случай непрактично
10.03.2010 14:18
към доричела и всички препатили от модерните версии на виндовс - пожелавам ви да продължите да използвате win98se. има го във вариант, по нищо не отстъпващ на модулните инсталации на виндовсите тип NT - каквито са всички от версия win2000 нататък - win2002 (aka XP), win2003, win2008, winVista и win7. един зареждаем компактдиск (за да бъде прочитан от всички) с всякакви драйвери, с изключително подробен избор на модули преди инсталацията, с всякакви обновления (неофициално микрософт още излъчва обновявания за вин98) и слединаталационен процес - postinstalpack. ето и името на този модерен и пъргав виндовс:
Windows 98 Unattended Boot & Installation CD - February 2008
пиша това след едногодишен опит с прехваленото хикспе, което е по-малко удобно дори от вин2000, и след стоически изтърпените инсталации с виста - много модерно, ама по степен на използваемост в сравнение с 98се е като престаряла корумпирана министърка в еднократен кабинет пред бляскава адреналинка от посредствено тивишоу. защото:
всякакви драйвери за вин2000 до вин7 работят на 98се; същото важи и за програмите за нт - специална добавка позволява уникод и нт-съвместимост върху 98се; алчността за изчислителна мощ е на порядъци по-малка от хикспето и алелемале-вистата; възможностите за заразяване, проникване отвън и отдалечен контрол над компютъра ни са значително по-малко. затова:
който иска да е по модата да плаща луди пари за поредния годзила-лаптоп дето при старта протрива асфалта, изкъртва паветата и изритва две колички чакъл от шосето, а който иска работещ пъргав и лесен компютър, да използва най-свестната версия, правена някога от монополистите - 98SE. който дори при 128 или 256мбпамет - каквото е положението при повечето маркови компютри от онова време - може да отваря 30-40 уебстраници с операта, двадесетина-тридесет с мозилата, винамп да свири интернетрадио, мюторент да смуче с максимална за доставчика скорост, а медиакодер да конвертира някое блурейрип или подобно копие на филм. успех за всички!
цитирай
4. анонимен - послепис
10.03.2010 14:28
допреди една година използвах непрекъснато вин98 а преди това и предните версии, така че от 1996та до миналия януари съм използвал само win9x, а сега повече от година се опитвам да възстановя онова удобство при използване и онази функционалност, която имах при вин98-компютрите. напълно съзнателно не сравнявам версиите на нт с потребителски-дружелюбни операционни системи и камари от софтуер от типа на super os, puredyne или bt4. защото разликата е в светлинни години.
цитирай
5. newlogic - 4. анонимен
10.03.2010 14:47
Ти направо "изби рибата". Не съм знаел има такъв фен на уиндоус 98се.
Аз обаче съм доволен от ЕксПи и още съм си с него.
Вистата я пробвах за малко, но не ми допадна много. Хубав, но тежък интерфейс. Иска много ресурси и не е толкова ефективен за тези ресурси. 2 гб рам са нищо за него и се влачи като охльов, дори и с коредуо процесор на 1.8 гхр. Седмицата още не съм го пробвал на моя комп, но съм го виждал при приятели. Разправят, че е добар, ама ще видим.
От майкрософт казаха, че е разработен на базата на ЕксПи-то и се надявам да е така и да е по-надежден.
Но, както казваш монополиста си е монополист. Въпреки всичките провали, пак трябва да отидем и да си купим Уиндоус. Дори вече ни го продават и в комплект с компютъра, та да не би да си сложим нещо друго на него.
цитирай
6. анонимен - към домакина
10.03.2010 17:03
винаги можем да научим още нещо - току-виж ни помогнало както на мнозината опитали по цял свят. приблизителното разглобяване на части - с възможност за неограничено демонтиране и монтиране според нуждите (например изкореняване на интернет-ориентираните парчета) се постига от xplitе. тогава тръгва по-леко и по-надеждно всеки, дори седми. а ако Те интересува наистина добре настроен виндовс, намираш творбите на майстора с интернет-име "experience" през справочниците за торенти. ключови думи - tinyxp/microxp. разбира се, има микроварианти и за другите версии, включително за седма версия. има и напълно законно и безплатно копие на хикспето, замесено с трети самар поправки. казват му student edition. та който иска да плаща, който иска да ползва без да плаща хем законно. гореописаните инсталации са с всякакви драйверпакове и постинстал плюс десетки или стотици предварителни настройки, насочени към различни недовършени неща на монополиста - известни са като "пощипвания" - tweaks.
поздрав най-сърдечен, риботрепец вечен, весел бай иванчо
(който пише от двуядрен интел тушибатунешиба на 1700 с 2гб рам под хомота на оемска виста - обяздена и подобрена)
цитирай
7. amenda - Много полезен пост, не че се възползвах... Т'ва е за мъже...
10.03.2010 22:22
Но послушах музиката... Отивам да рестратирам ;-)))
цитирай
8. newlogic - 6.анонимен
11.03.2010 00:11
Благодаря за коментара, много необичаен, но весел стил на писане имаш.
Аз нямам много време да се ровя по торенти, но ако намеря ще се възползвам от съветите ти. Сега се ровя за други неща :)
А да те питам, доволен ли си от тушибатунешибата, защото аз мисля да си купувам такъв, но с 4 гб рам, може би кордуо на 2.3 или 2.5., и 17 инча дисплей. Имаш ли наблютедния и за Дел Востро 1720 (мисля че така беше), защото това е другата опция. 4 гб. рам, кордуо 2.6, 512 видео памет и т.н.
цитирай
9. newlogic - 7. amenda
11.03.2010 00:13
Незнам дали си работила с уиндоус 98, но ако си ще разбереш напълно песента. :))))
надявам се да ти е харесала :)
цитирай
10. анонимен - за лаптопите
11.03.2010 09:09
ползвам тошибата по неволя щото няма друго наоколо. не съм привърженик на маркови компютри - най-често това са повехнали и прескъпи продукти, на които плащаш единствено за прехваления надпис. единственото изключение тук се казва асус. за лаптоп най-важното е да му е здрава батерията - имаше някакви модели на дел латитуд дето караха много повече. с две думи, не е важен производителят, а конкретният модел. препоръчвам Ти по-малко известните, защотоо те дават повече качество и мощ при еднакви пари и процесори. моите предпочитания са били винаги извънмонополни, аз съм краен привърженик на амд, и на трансмета - оттам идва интелигентното потребление съобразено с нуждите на всяка програма, поради което процесорите, правени в тази основана от линус торвалдс компания живеят на същата батерия и същия виндовс ял ден или денонощие сравнено с двата часа на интел. нямам голям опит с лаптопи, но ако искаш свестен модел, това е т42 на ибм. дето се ползва в наса. и винаги си казваме ясно какво искаме да правим с компютъра си, който ще закупим за пореден път. ако нямаме койзнае какви нужди, можем да минем и без най-модерния. поздрави за всеки читател тук, и ето моят подарък за всеки тома98неверник - подвижен тапет за работната площ на вин98, който на всичкото отгоре повишава жизнената енергия на човека: drempels
цитирай
11. анонимен - а песента си я бива - имам това парче на тибетски сърца от много отдавна.
11.03.2010 10:42
както имах (уви вече не) пощенски адрес от областта fuckmicrosoft.com - един от адресите на Microsoft Eradication Society. когато се регистрирах, в менюто на сайта имаше седемдесет и седем алтернативи на безплатни операционни системи, вклюително и функционален мс-клонинг с отворен код. ето и един подарък за хората с по-развита интуиция - как да си видим преобладаващите цветове на биополето: auracolors.com
цитирай
12. newlogic - 10.анонимен
11.03.2010 17:25
Благодаря за инфото. Аз по принцип съм сменил доста компютри и имам няблюдение, но никога не съм имам Тошиба. В някои сайтове ги препоръчват, защото имат най-добро съотношение цена-качество. Аз в момента съм с ASUS F5SL, 2 гб рам, кордуо на 1.75, 256 видео и т.н., но не съм доволен въобще. Преди половин година (вече почти две години откакто го имам) започнах да имам проблеми - първо пласмасата на дисплея се напука на няколко места, вградената камера спря да работи и в последно време ДВД-то взе да ми създава проблеми (ту работи както трябва, ту спира да чете). Подръжката на Асус също не е от най-добрите.
Първия ми лаптоп беше Делл, купен втора ръка. Беше доста здрав и изкара доста, но и с него имах проблеми. Първо му блокираха някои клавиши, но това се отремонтира. После му изгоря хардиска и него го смених. Но като цяло съм много доволен, здрава машина. Ползвах го при тежки условия и издържа.
За АМД и аз бях фен, защото първия ми компютър беше с АМД к-6 2 процесор. Компютъра го купих през 2000 и още си работи :)
Когато излезна Пентиум 4 процесор си купих една добра конфигурация за тогава - пентиум 4 на 3гхр, 1 г раб, 256 видео памет и т.н. (това през 2005 или 2006, не си спомням точно). За нещастие веднъж, по лан мрежата, го удари гръм или статично електричество, не съм сигурен и всичко беше изгоряло. Само процесора остана читав. Смених му всичко и досега още си го ползвам.
Наскоро ми подариха един с подобни параметри, но Дел (десктоп компютър), беше без хард, но аз му купих и пуснах да работи. Интересното беше, че вътре всичко е много добре подредено, направено лесно за монтиране/демонтиране, защото всичко е направено на шасита. Радиатора на процесора е масивен. Общо взето много добре направено е всичко.
Сега сигурно ще си купя тошиба, да видим те как са. надявам се да са ОК.
Поздрави
цитирай
13. анонимен - хайде и за изгорелите:
13.03.2010 14:53
в много магазини се продават разклонители за 220волта, които имат защита против токови удари - например ако съседът реже нещо с електрическа машина или ползва електрожен, по мрежата идват токови удари с ниска честота, които преминават много успешно през импулзното захранване на компютрите - а всички имат такова. в речузлтат на което гърми дето може. един разклонител за 20 лв или ако намериш за по-малко спестява парите за цял компютър, а телевизионните и интернетдоставчици никога не биха компенсирали такива щети, макар да е ясно доказуемо че те са виновни пряко и по техни жици е дошло унищожителното въздействие до потребителя - на мен така ми изгоря една платка-телевизп за иса слот - а такива почти е невъзможно да намери човек. все пак, ако Ти, домакине, или някой посетител реши да помоли за помощ при използване на компютри, ето ми адресчето: kibershaman при skype.
цитирай
14. newlogic - 13. анонимен
13.03.2010 20:27
Да, знам ги аз тези неще. След като ми изгоря компютъра си купих и разклонител със защити и протектор за лан-а. ама както се казва "след дъжд-качулка" :)
Благодаря за съветите, ако имам нужда от нещо, ще се възползвам!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: newlogic
Категория: Тя и той
Прочетен: 785551
Постинги: 181
Коментари: 1188
Гласове: 1312
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930